foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
2017: Website revisienummer drie. Vol met foto's en verhalen over Thom en Bas. Thom is inmiddels bezig met zijn beroepsopleiding in Amsterdam en Bas zit op de middelbare school en fietst dagelijks heen en weer met een goed gevulde rugzak.vanderWaa.NL

vanderWaa.nl

van der Waa - Familiewebsite

PERSBERICHT

Hoorn, 1 februari  – Zo’n 900 Hoornse jongeren hebben een brief met Alcohol NEE Contract gekregen van burgemeester Onno van Veldhuizen. Zij kunnen dit contract met hun ouders/verzorgers bespreken en ondertekenen en beloven daarmee geen alcohol te kopen en te gebruiken voor hun 18e jaar. Jongeren die het contract getekend terugsturen naar de gemeente mochten met de burgemeester naar de film.

 

Nog steeds beginnen jongeren op jonge leeftijd met het drinken van alcohol. Doel van het Alcohol NEE Contract is dat brugklassers en hun ouders praten over het in aanraking komen met alcohol en de gevaren ervan. Ruim 1500 West-Friese jongeren en hun ouders hebben in de afgelopen jaren het contract al ondertekend. Het Alcohol NEE Contract is dan ook een zichtbare bijdrage aan de voorlichting en bewustwording van kinderen en hun ouders over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik.


Naar de film

De jongeren die het contract met hun ouders tekenen, laten zien dat zij bewust nadenken en zelf de keuze maken. Jongeren die het contract terugsturen naar de gemeente krijgen een uitnodiging om met de burgemeester naar de film te gaan.


Veranderingen in de puberteit

Naar het voortgezet onderwijs gaan is al een grote verandering. Daarbij komen ook fysieke en mentale veranderingen in de puberteit; prille liefde, nieuwe vrienden en vriendinnen en feestjes waar alcohol wordt geschonken en gedronken. Bovendien verschijnen in de media steeds meer verontrustende berichten over comazuipers. Deze jongeren zijn van drie uur tot twee dagen volledig bewusteloos geweest met blijvende hersenschade tot gevolg. Jongeren die het contract ondertekenen, maken zelf de bewuste keuze om geen alcohol te gebruiken.


Vanochtend, zaterdag 1 februari , reikte burgemeester Onno van Veldhuizen de prijzen uit van de Alcohol Nee Contractactie. De prijsuitreiking was in de Cinema Oostereiland in Hoorn. Samen met de jeugd keek de burgemeester na afloop na een film.


FOTO'S door http://www.hbpmedia.nl/site/